O AGROBIZNIS CENTRU

 

AGROBIZNIS CENTAR je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija udruženih poljoprivrednika opštine Topola. Osnovana je 04.12.2001. godine na inicijativu poljoprivrednika i lokalne samouprave a upisana u registar udruženja građana 06.12.2001. godine.

Organizaciju je od njenog osnivanja podržavala lokalna samouprava opštine Topola izdvajajući budžetska sredstva za realizaciju aktivnosti Agrobiznis centra kroz koje je osnaživana poljoprivredna proizvodnja Oplenačkog kraja.

Od osnivanja do sada ABC je realizovao razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i zaštite životne sredine i to:

  •  projekat opremanja Agrobiznis centra
  •  projekat opremanja pedološke laboratorije u Topoli
  •  projekat ispitivanja ispravnosti vode na alternativnim izvorištima u Topoli
  • projekat prognozne službe u poljoprivredi
  • projekat “Edukacija poljoprivrednika na području opštine Topola”

projekat "Osnaživanje lokalnih institucija i udruženja za razvoj poljoprivrede u Centralnoj Srbiji"

projekat "Osnivanje udruženja/zadruga poljoprivrednika na području opštine Topola"

projekat "Osnaživanje poljoprivrednika za integracije u Evropu"

projekat "Približavanje evropskih standarda u proizvodnji voća uslovima Srpskog podneblja"

 

 

Projekti su finansirani od strane Američke razvojne agencije ACDI/VOCA, Švedske razvojne agencije SIDA, Južnomoravskog regiona Republike Češke, Evropske unije kroz program RSEDP kojim je upravljala Evropska agencija za rekonstrukciju, kao i od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije i lokalne samouprave Opštine Topola.

 

 

Agrobiznis centar ima neposrednu saradnju sa poljoprivrednicima u svim selima Opštine Topola, a njegovim angažovanjem osnovano je nekoliko udruženja poljoprivrednika kao i Agrokooperativa "DOMAĆIN" Topola sa kojom Agrobiznis centar ima izvanrednu saradnju od samog osnivanja.

 

 

Inače, ova agrokooperativa je u fazi velike poljoprivredne investicije - izgradjuje ULO hladnjače. Projekat kroz program podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede sufinansira Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije. Agrobiznis centar daje administrativno - tehničku, stručnu i logističku podršku Agrokooperativi "DOMAĆIN".

 

 

 

 

<<--Vrati se na početnu stranicu

 

 

 

 

Kontaktirajte nas-->>
Autor sajta: Bratislav Nedović
bratislav_nedovic@yahoo.com
početak stranice